Drukpunten lichaam


Volgens het holistisch principe (hologram) is elke cel een miniatuur van het lichaam als geheel en is elke cel zich bewust van zijn eigen bijzondere gespecialiseerde vorm als ook van het totale lichaam als geheel. Lichaam, ziel en geest staan allemaal met elkaar in verband, wat er ook gebeurt, het zal de mens op alle zijnsniveaus beïnvloeden of men dit nu merkt of niet. Als er stress is zal dat een schadelijk effect hebben op het lichaam, omdat de spieren gespannen en strak blijven, waardoor ze de bloedsomloop en de zenuwen samentrekken en het functioneren ervan belemmeren. Als men jarenlang een emotie als woede koestert, berokkend dit ook schade aan het lichaam. Zo zullen ook gevoelens, na een ongeluk(je beïnvloed worden door de pijn die ervaren wordt, de manier waarop het ongeluk(je) gebeurde en het effect dat het naderhand op de mens heeft. We mogen gerust aannemen dat het lichaam het grootste wonder in de kosmos. Ons lichaam is voorzien van de beste, automatische, delicate maar zeer krachtige 'machines' - hart en longen (een set non-stop pompen ogen (een wonderbaarlijke camera en projector oren (een fantastisch geluidssysteem maag (een wonderbaarlijk chemisch laboratorium zenuwen ( een kilometer lang communicatie systeem hersenen (. En het grootste wonder ervan is de ongelofelijke coördinatie van al deze machines.

Dwight byers, de neef van Eunice Ingham, heeft gezegd dat hij na 20 jaar onderzoek naar variaties tot de conclusie is gekomen dat de nauwkeurigste kaart de originele. John was de eerste die zowel het psychologische als het fysiologische effect van een behandeling onderzocht, en ontwikkelde de prenataal therapie. De reflexen (reflex weerspiegeling). De drukpunten op handen en voeten weerspiegelen alle delen van het lichaam, zowel die aan de buitenkant als die binnenin het lichaam. In de traditionele geneeskunde is een reflex een spontane reactie op een prikkel die door een zenuw wordt opgevangen, waarna de boodschap wordt doorgezonden naar de ruggengraat en weer terug naar het betreffende lichaamsdeel, zonder dat de hersens erbij betrokken zijn. Dit is een rechtstreekse communicatieverbinding met het zenuwstelsel. Stimulering van een punt kan een respons oproepen via de zenuwen van het lichaam. Op deze wijze is aan te tonen of een bepaalde lichaamsfunctie al dan niet normaal.

Deze verticale lijnen lopen van het hoofd tot aan de voeding handen en door de romp tot aan de voeten. Elke zone loopt over bepaalde organen en door druk uit te oefenen op en bepaald punt van de handen of voeten kun je invloed uitoefenen op een orgaan in de betreffende zone. Anders dan de banen van het Chinese meridianen stelsel zijn deze zones complete segmenten van het lichaam. Het zijn 5 plakken in de lengte naast elkaar gelegen aan beide zijden van het mediaanvlak die beginnen en eindigen boven op het hoofd, de vingers en de tenen. Joe shelby riley gebruikte en verfijnde de zonetherapie en voegde 8 horizontale vlakken toe aan de zonekaart. Hij ontwikkelde een methode voor het bewerken van bepaalde punten door in te haken met de duim en vingers in plaats van verschillende instrumenten te gebruiken, zoals metalen kammetjes en elastiekjes die. Fitzgerald had gebruikt om grotere druk te kunnen uitoefenen. Aanvankelijk noemde eunice Ingham, de therapeut van. Riley, dit drukmassage, later gaf ze er de naam 'reflexologie' aan. Eunice gebruikte een techniek waarbij ze afwisselend druk toepaste en ontdekte dat dit een stimulerend effect had op bepaalde delen van het lichaam. Haar techniek werd verder uitgewerkt op de voeten.

Kun je iemand verlammen via


Reflexologie is een techniek die al zo'n 5000 jaar geleden werd gebruikt in India, china (acupunctuur) en Japan (shiatsu het is dus een oude techniek. Ook indianen, Grieken en Egyptenaren maakten gebruik van deze techniek. In 1916 zorgde de Amerikaanse groene kno-arts. William Fitzgerald voor een doorbraak. Hij schreef samen met een collega. Bowers het boek 'zonetherapie waarmee hij veel bekendheid verwierf. Het spraakmakende in die tijd was dat hij kleine operaties uitvoerde zonder narcose, maar met toepassing van drukpunten therapie om de pijn te bestrijden. Aanvankelijk werd deze jonge wetenschap 'zonetherapie' zonetherapie gaat uit van een verdeling van het menselijk lichaam in 5 zone's aan de linkerkant en 5 zones aan de rechterkant van het lichaam.

Waar liggen de drukpunten van het lichaam?


3 Zwembandjes: Leg je hand plat tegen de zijkant van de maagstreek, tussen de ribben en de heupen. 'rol' je vingers naar binnen tegen je palmen. Knijpen doet zo goed als niets. Dit werkt bij elk soort lijf. 4 Ribben: de ribben hebben heel weinig 'dekking ongeacht het soort lichaam, en alleen dunne spieren ertussenin. Til, om ze te breken, de arm op om ze te strekken, waardoor hun vermogen om elkaar te versterken verminderd en stap in terwijl je stoot. Een messenhand met de palm naar beneden werkt hier goed. Opstoten doen het ook goed, omdat die ontworpen lijken om precies onder de arm te komen, wat de plek is waarop je mikt.

Knijp hard met een vinger grootte aan elke kant. Dit doet ontzettend veel pijn en voelt bij je tegenstander alsof zijn arm breekt. Deel 9 Romp 1 Borstbeen: Stomp met een enkele knokkel op het bot in het midden van de borst. Er zit geen spier en nooit veel vet, dus het is een erg kwetsbare plek, en kan met een goed gerichte stomp in tweeën breken. Je kunt op deze manier ook de borstspieren stompen. Het breken van het borstbeen kan een geperforeerde long of erger veroorzaken. Wees hier heel voorzichtig mee en oefen niet op vrienden.

2 Solar plexus : Dit is een zenuwbundel die diep in het midden van de maagstreek ligt en die verantwoordelijk lijkt te zijn voor de lichamelijke gevoelens bij diepe emoties. Door dit gebied net onder het borstbeen te raken, waar de ribben aan de voorkant van de maagstreek aan elkaar hechten, tast je deze zenuwbundel aan en veroorzaak je ervoor dat het middenrif (de ademspier) heftig samentrekt. Hiermee laat je iemand 'ademloos'. Het is een gemakkelijk doelwit. Je kunt dit afweren door snel je buikspieren aan te spannen, wat je doet door uit te ademen of te schreeuwen (kiai).

Drukpunten - lampion Care


Iemand zal indien mogelijk proberen om achteruit te deinzen, vanwaar de ondersteunende hand. Een enkele knokkelstoot (de tweede knokkel van de middelvinger) op deze plek kan de kaak ontwrichten. Deel 7, onderarm/elleboogholte 1 Onderarm/elleboogholte : de holte in je onderarm is helemaal gemaakt van spier en pees, dus er is veel om mee te werken. Grijp de elleboog met je duim bovenop. Leg voor een goede grip je vingers aan de achterkant van de elleboog. Knijp de top van de duim in de richting van de top van je wijs- of middelvinger.

Je moet de duim versterken met je vingers, anders verlies je overwicht. Druk de duim in het midden van de elleboogholte, of in de bobbel die zich op de buitenkant van de onderarm vormt als je een vuist maakt ( de brachio radialis ). Het kan behoorlijk lastig zijn. Deel 8 Handen 1 Achterkant van de hand: kijk, als je wordt vastgegrepen, meteen naar de hand van de aanvaller en sla met een gewone of enkele knokkel stoot, op de botten aan de achterkant van de hand. Als je dit met een partner oefent, probeer het dan én keer en niet de hele dag lang. Het doet maar een minuutje zeer. 2 Knijp met je vingers voor een simpele verdediging. Als er klappen vallen, vang er dan én op in je oksel en knijp die stevig dicht. Grijp de bovenkant van het binnenste stuk van het ellebooggewrichten dit moet snel gebeuren.

Drukpunten voor pain

Een vuist past niet goed tussen de kaak en wallen het sleutelbeen. Je kunt ook de keel grijpen en dichtknijpen, en er zelfs een flinke ruk aan geven om de boel te ontwrichten en ademhalen onmogelijk te maken. Dat is natuurlijk nogal dodelijk en mag alleen als laatste redmiddel worden gebruikt als er gen alternatieven meer zijn. Deel 6, kaakgebied 1, onder de kaak: Grijp de hals aan de voorkant, onder de kaak. Knijp terwijl je weegt omhoog drukt. Kaakgewricht : Ondersteun het hoofd met een hand. Volg met de andere de kaaklijn tot het hoogste punt, net onder het oor, waar de bobbel in je schedel zit. Zet druk naar binnen en omhoog naar je oor. Dit is pijnlijk en bemoeilijkt het spreken.

Vind de beste drukpunten lichaam fabricaten en drukpunten

Als ze geen tekenen van zwakte gaan vertonen kan een harde klap tegen de achterkant van het hoofd ze desoriënteren zodat je kunt vluchten. Om af te weren: Draai je hoofd naar de elleboog, zodat er geen druk op je keel komt en je kunt blijven ademhalen. Omdat circulatie toch een probleem blijft, moet je snel zijn. Grijp de elleboog met de dichtstbijzijnde hand en gebruik daar het drukpunt. Dit zal de greep losser maken, maar van opgeven is waarschijnlijk zuivelproducten nog geen sprake. Combineer het naar beneden trekken met bijten, op de voeten stampen, kopstoten, ogen uitsteken, je hiel in het kruis slaan, op de schenen trappen, een elleboog in de ribben (draai je heupen aan haar trekken en alles waar je verder aan kunt denken. Deel 4, schouder. Haak, als je die hebt gevonden, je vingers achter het bot en trek naar de grond (dit moet bij een echte aanval in ongeveer een kwart seconde worden gedaan). Deel 5, keel 1, de makkelijkste manier om te slaan is waarschijnlijk met een ondersteboven gehouden messenhand (karateslag).

Slapen: vrouw de slapen zijn het dunste deel van de hersenpan, dus een flinke klap daarop (met én knokkel is ideaal) kan leiden tot een hersenschudding, bloeding of zelfs overlijden. Sla in geen geval je trainingspartner met deze beweging. 3, slaap 2: Als dit gebied wordt geraakt, kan het slachtoffer bewusteloos raken, en in sommige gevallen overlijden. Dit kan worden gedaan met een "phoenix eye" stoot waarbij de wijsvinger wordt uitgestoken (zoek online voor een plaatje). Gebruik deze stoot niet, tenzij je in daadwerkelijk gevaar verkeert. Deel 3, hals 1, hals: Dit is ook een meer voor de hand liggend drukpunt, maar het is erg lastig toe te passen. Ga achter je aanvaller staan en sla een arm om zijn nek met gebruik van je radius (onderarmbot zet druk op de buitenste halsslagader (aan de zijkant van de keel, waar je je hartslag voelt en laat hem langzaam op de grond zakken terwijl. Je kunt de druk opvoeren door je arm met je andere arm naar je toe te trekken en, terwijl je dat doet, in te ademen zodat je borst uitzet. Je kunt ook de hand van de knijpende arm in de elleboog van de andere arm zetten en het hoofd/hals voorover drukken met die andere arm.

Voetmassage drukpunten - uw lichaam, pinterest, drukpunten

Deel 1, drukpunten begrijpen 1, leer over de meest kwetsbare delen van het lichaam: over het algemeen dieet bekend als drukpunten. De punten omvatten onder andere de ogen, het kruis, de schenen, enz. Gebruik traptechnieken (als je ze kent) waarbij de breedte van je voet wordt ingezet voor de schenen, want dan zijn ze lastiger te missen. Trek, als je in het kruis trapt, je voet snel terug, zodat die niet klem komt te zitten. De neus breekt makkelijk met elke klap. Deel 2, hoofd 1, een slag op het platte voorhoofd dwingt het hoofd zonder veel weerstand naar achter en schudt daadwerkelijk de hersenen in de schedel, met een hersenschudding of erger tot gevolg. Beginners zouden de hiel van de hand moeten gebruiken en niet hun vuist. Hetzelfde geldt voor de achterkant van de schedel, net onder de horizontale rand (die ook aan de voorkant zit, boven het vlakke stuk). De randen zijn sterk genoeg om zelf als wapens te worden ingezet, dus probeer die niet te raken.

Drukpunten lichaam
Rated 4/5 based on 867 reviews